slachthuislaan

Kruispunt Schijnpoort afgesloten tijdens zomermaanden

In juli en augustus 2016 is het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Ook tram 12 en de bussen 9, 23, 38 en 413 kunnen het kruispunt niet over. Fietsers en voetgangers hebben wel steeds een veilige doorgang langs de werf.

Wat houden de werken in?

Onder het kruispunt worden waterleidingen en gasleidingen verplaatst. Ook de afwatering van de Ring en de Schijn-Scheldeverbinding worden aangepast. Na deze werken wordt het kruispunt heraangelegd.

Waarom zijn deze werken nodig?

De werken kaderen in de heraanleg van de Noordersingel. De aanpassingen aan de nutsleidingen op het kruispunt Schijnpoort maken het mogelijk om later de Ring verdiept aan te leggen en het viaduct van Merksem af te breken, zoals voorzien in de plannen van de Oosterweelverbinding. Dat komt de leefbaarheid van de bewoners in de omgeving ten goede.

Wat zijn de gevolgen voor het verkeer?

Fietsers en voetgangers

 • Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werf via een gemengde doorgang. 
 • Deze doorgang kan verschuiven naargelang de werf vordert.
Openbaar vervoer
 • Tram 12: Van 1 juli tot en met 15 augustus kan de tram niet over het kruispunt. Vanaf 16 augustus rijdt de tram terug over het kruispunt.
 • Bussen 19, 23, 38 en 413 kunnen gedurende juli en augustus niet over het kruispunt. Deze lijnen volgen een aangepaste route. 
 • Meer informatie over de omleiding van tram en bus, vindt u hier terug.
Auto's en vrachtwagens
 • Snelweg:
  - Afrit 3 Borgerhout voor de richting centrum-oost
  - Afrit 1 Merksem voor verkeer richting centrum-noord 
  - Afrit 2 Deurne blijft open voor verkeer richting Deurne
 • Lokaal verkeer volgt de omleidingsroute in Antwerpen-Noord, Borgerhout, Deurne en Merksem (zie omleidingskaart onderaan deze pagina).
Park & Ride
De tweede week van juli is de P&R Bosuil, op de Alfons Schneiderlaan in Deurne, klaar voor gebruik. Pendelaars kunnen hier gratis parkeren en vervolgens tram 5 op De Terheydelaan nemen naar het centrum van de stad.

 

Download de bereikbaarheidsfiche (in PDF) >

Download de nieuwsbrief (in PDF) >

Volg Slim naar Antwerpen

De weg kwijt tussen alle grote wegenwerken? Surf naar de website www.slimnaarantwerpen.be en volg @SlimnaarA via Twitter.

U vindt er het laatste nieuws over de wegenwerken in en rond de stad, en informatie en tips over de 'slimste' manieren om de stad te bereiken.

(omleidingskaarten voor auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer)