slachthuislaan

Noordersingel van 6 tot 8 juni afgesloten richting noorden

Begin volgende week wordt de Noordersingel ter hoogte van de Turnhoutsebaan afgesloten voor het verkeer dat richting noorden rijdt. Dit om nutswerken te kunnen uitvoeren. De werken starten maandagavond 6 juni om 20 uur en eindigen op woensdagochtend 8 juni om 6 uur. Het verkeer volgt de omleidingsroutes in Deurne en Borgerhout. Fietsers en voetgangers behouden een veilige doorgang langsheen de werf. Het verkeer dat van noord naar zuid op de Noordersingel rijdt zal geen extra hinder ondervinden. De bedrijven op de Noordersingel blijven bereikbaar.

 

Nutswerken

De heraanleg van de Noordersingel loopt volop. Van deze werken maken de nutsmaatschappijen gebruik om ook de nutsleidingen in deze zone te verplaatsen en te vernieuwen. 

Vlak voor het kruispunt Schijnpoort wordt dwars onder de Noordersingel een nieuwe gasleiding getrokken. Om de hinder voor het verkeer in tijd te beperken is er voor gekozen om de werken op 2 nachten en 1 dag uit te voeren. Zo worden de spitsuren zoveel mogelijk vermeden.

  • Start werken:   maandag 6 juni om 20 uur
  • Einde werken: woensdag 8 juni om 6 uur

 

Omleidingen

De Noordersingel wordt éénrichtingsverkeer in deze periode. Vanaf de Turnhoutsebaan zal de weg afgesloten zijn voor het verkeer dat van het zuiden naar het noorden rijdt. Er worden 2 omleidingsroutes voorzien.

  • Richting Deurne: omleiding via de Turnhoutsebaan, de Lakborslei en de Bisschoppenhoflaan.
  • Richting Borgerhout: omleiding via de Turnhoutsebaan, Kerkstraat en de Pothoekstraat

Vanaf daar kan het verkeer ook opnieuw richting kruispunt Schijnpoort, de Slachthuislaan en de Noordersingel.

Het verkeer op de Noordersingel dat vanuit het noorden komt en richting Turnhoutsepoort rijdt, ondervindt geen extra hinder van deze werken. Zij behouden 1 rijstrook richting zuiden. 

 

Veilig fietsen langs de werf

Fietsers en voetgangers behouden een veilige doorgang langsheen de werf.

 

Bedrijven steeds bereikbaar

De bedrijven in deze zone zijn bereikbaar via de omleidingen. Vanuit het noorden kan je vanop de Noordersingel naar de bedrijvenzones via doorsteken door de werfzone. 

 

Heraanleg Noordersingel

Deze werken kaderen in de heraanleg van de Noordersingel. De Noordersingel wordt volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel met opnieuw twee rijstroken in elke rijrichting met een groene middenberm. Aan beide zijden komt een breed fietspad, afgescheiden van de rijweg door een groenstrook of vergroende parkeerstrook. De kruispunten worden veiliger gemaakt. Er komt een nieuw kruispunt ter hoogte van het voormalige containerpark van Borgerhout dat toegang geeft tot Spoor Oost. 

Lees meer over de verschillende projectonderdelen >


(Afbeeldingen: kaart met ligging werfzone en omleidingskaart)