slachthuislaan

Kruispunt Schijnpoort opnieuw open voor verkeer vanaf 16 augustus

Sinds 1 juli 2016 werd er gewerkt onder en op het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan. Het volledige kruispunt werd hiervoor afgesloten. De aannemer heeft hard doorgewerkt tijdens de afgelopen weken. Hierdoor worden de werken op het kruispunt twee weken eerder afgerond dan voorzien.

Dit betekent dat het kruispunt Schijnpoort op 16 augustus opnieuw geopend kan worden voor het verkeer. Ook de tram en de bussen rijden dan terug over het kruispunt. 

Werken rondom het kruispunt tot november

Tot half november dien je echter nog wel rekening te houden met een beperkte doorstroming van het verkeer op het kruispunt. Rondom het kruispunt zijn er immers nog werken aan de gang. De voet- en fietspaden worden heraangelegd in functie van een vlottere doorstroming voor de evenementen van het Sportpaleis. Ook op de Slachthuislaan en de Noordersingel wordt voortgewerkt. Hierdoor zijn er minder rijstroken beschikbaar.

De stad Antwerpen voert ook werken uit in de Halenstraat. Tot begin november is in de Halenstraat geen wegverkeer mogelijk. 

Wat betekent dit voor het verkeer?

Fietsers en voetgangers

  • Rondom het kruispunt zijn nog verschillende kleinere werfzones
  • Fietsers en voetgangers kunnen steeds langsheen de werf via een gemengde doorgang
  • Deze doorgang kan verschuiven in de loop van de werken 
Openbaar vervoer
  • Tram 12 rijdt opnieuw over het kruispunt en volgt zijn normale route
  • Ook buslijnen 19, 38 en 413 rijden opnieuw normaal
  • Enkel buslijn 23 blijft de omleidingsroute volgen: rechtdoor over Viaduct Dam en dan via Ellermanstraat, Van de Wervestraat, Sint-Jansplein en Van Maerlantstraat naar de Rooseveltplaats. Geen busbediening in wijk Dam, Pothoek- en Kerkstraat.
  • Meer info op www.delijn.be
Auto's en vrachtwagens
  • Auto's en vrachtwagens kunnen opnieuw over het kruispunt
  • Niet alle rijstroken beschikbaar

Welke werken werden er uitgevoerd?

Onder het kruispunt werden waterleidingen en gasleidingen verplaatst. Ook de afwatering van de Ring en de Schijn-Scheldeverbinding werden aangepast. Tot slot werd het kruispunt zelf heraangelegd.

Benieuwd naar foto's van deze werken? Je vindt ze via onze rubriek 'werf in beeld'

Deze werken vormen een onderdeel van de heraanleg van de Noordersingel. Daarnaast maken de aanpassingen aan de nutsleidingen het mogelijk om later de Ring verdiept aan te leggen en het viaduct van Merksem af te breken, zoals voorzien in de plannen van de Oosterweelverbinding. Dit komt de leefbaarheid van de bewoners in de omgeving ten goede. 

Lees meer over het verloop van de werken aan de Noordersingel >