slachthuislaan

Vanaf 27 september nieuwe fase in werken Slachthuislaan

Op 27 september gaan de werken rondom het kruispunt Schijnpoort een nieuwe fase in. Op de Slachthuislaan schuift de werfzone op van de Aldi naar de kant van de Lidl. De werken zijn op 7 november afgelopen.

De weg aan de kant van de Aldi is klaar. Het verkeer kan vanaf morgen terug over de nieuw aangelegde rijweg richting IJzerlaan. De werfzone op de Slachthuislaan verhuist dan naar de overzijde. Wie richting het kruispunt Schijnpoort rijdt, heeft ter hoogte van het kruispunt slechts 2 rijstroken ter beschikking.

Rondom het kruispunt zijn ook andere werken aan de gang. Zo blijft de doorgang naar de zijstraat van de Slachthuislaan richting Lobroekdok moeilijk. Vanaf 17 oktober wordt deze zijstraat volledig afgesloten voor het verkeer.

En op de Schijnpoortweg is stadinwaarts, net voorbij het kruispunt, slechts 1 rijstrook beschikbaar door werken op de hoek van het kruispunt Schijnpoortweg/Slachthuislaan.

Welke hinder?

  • Nog tot 7 november is er een moeilijke doorstroming op het kruispunt voor auto's en vrachtwagens. Het kruispunt blijft wel in alle richtingen open.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone op de Slachthuislaan aan de kant van de Lidl niet passeren en dienen over te steken naar de zijde van de Aldi.

Bekijk hier de hinderplannen voor fietsers, voetgangers, auto's en vrachtwagens voor deze werken>