slachthuislaan

Vanaf 6 februari starten nutswerken voor heraanleg Turnhoutsepoort

De werken aan de Noordersingel schieten aardig op. Een volgend stuk van de Singel wordt vanaf volgende week aangepakt. Zo start binnenkort het Agentschap Wegen en Verkeer in samenwerking met De Lijn, de stad Antwerpen en Rio-link met de werken aan de Noordersingel (R10) tussen Stenenbrug en Turnhoutsebaan. De Noordersingel en de drie grote kruispunten in deze zone worden volledig heringericht.

 

Nutswerken beginnen maandag

Vanaf maandag 6 februari beginnen de nutsmaatschappijen met het verplaatsen en vernieuwen van leidingen. De nutswerken zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze periode blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Zo zal de Buurtspoorweglei enkele dagen  worden afgesloten. Een omleiding langs de Noordersingel wordt voorzien. Ook de afslag naar rechts van de Singel naar de Stenenbrug zal tijdelijk worden afgesloten. Ook fietsers kunnen plaatselijk hinder ondervinden. Waar werken op het fietspad voorzien worden, zullen fietsers veilig naar de overkant van de weg geleid worden.

Vanaf 27 februari tot 6 maart zullen er bovendien voorbereidende werken uitgevoerd worden op de afrit van de E34/E313. Het verkeer zal hiervoor op één rijstrook worden gebracht. Dit zal hinder met zich meebrengen op de E34/E313.

 

Vanaf 6 maart over één rijstrook op de Singel

Vanaf maandag 6 maart 2017 beginnen de eigenlijke werken aan de Turnhoutsepoort. De verkeersituatie rond de werf ziet er dan uit als volgt:

  • Gemotoriseerd verkeer blijft steeds mogelijk op de Noordersingel en de Stenenbrug, telkens over 1 rijstrook in beide richtingen. Op de Stenenbrug wordt afwisselend op één van de brughelften gewerkt zodat het verkeer steeds door kan.
  • De afrit van de E313 wordt mogelijk afgesloten om file op de ring te vermijden. Verkeer wordt dan omgeleid via andere afritten op de ring. Indien er geen fileterugslag is, zal de afrit open blijven. Deze maatregel wordt nog verder onderzocht en zal permanent geëvalueerd worden.
  • De Turnhoutsebaan (N12) aan de buitenkant van de Singel wordt afgesloten voor alle autobestuurders tussen de Noordersingel en de inrit van de parking van het Rivierenhof. Ook het tramverkeer wordt hier onderbroken vanaf eind februari 2017. De bussen van De Lijn blijven wel rijden, afwisselend over 1 rijstrook in beide richtingen.
  • De Turnhoutsebaan (N12) aan de binnenkant van de Singel blijft bereikbaar vanaf de Singel.
  • Fietsers kunnen veilig de werken passeren via een dubbelrichtingsfietspad langs de Noordersingel.
     

Bereikbaarheidsadviseur

Heb je nog vragen over deze werken? De bereikbaarheidsadviseur staat voor je klaar. Bel gerust naar 0477 477 476 of stuur een mailtje naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.
 

Blijf op de hoogte

De laatste stand van zaken over de werf kan je steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

Je kunt er je ook inschrijven op de nieuwsbrief.
 

Slim naar Antwerpen

Niet enkel Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit in en rond Antwerpen. Op www.slimnaarantwerpen.be vind je alle laatste informatie over de omleidingen in en rond Antwerpen. Real time informatie over de werken en een slimme routeplanner die rekening houdt met de grote werken toont hoe u het best naar of in de stad reist.