slachthuislaan

Nieuws

Laatste nieuws

Slachthuislaan terug volledig open voor het verkeer

Na de heraanleg van de Noordersingel en de zuidelijke kant van de IJzerlaan, is nu ook de Slachthuislaan heringericht met 2 rijstroken in elke richting met een groene middenberm. Aan beide zijdes liggen brede en comfortabele fietspaden.

lees meer

Start werken kruispunt Kalverstraat

Vanaf maandag 18 juni starten de werken aan het kruispunt van de Slachthuislaan met de Kalverstraat en maakt het kruispunt mee deel uit van de volledige werfzone op de Slachthuislaan. Hierdoor is het kruispunt gedurende twee weken, tot vrijdag 29 juni, afgesloten voor alle verkeer.

lees meer

Start heraanleg Slachthuislaan kant stad

Op 14 februari starten de werken aan de kant van de stad. Als eerste gaan de nutsmaatschappijen aan de slag. Deze hebben ongeveer een maand nodig om alle leidingen te vernieuwen of te verleggen. In de eerste week is de Kalverstraat enkelrichting vanop de Slachthuislaan naar de wijk toe.

lees meer

Start heraanleg Slachthuislaan kant Lobroekdok

Vanaf 1 augustus start de eigenlijke heraanleg van de Slachthuislaan. De werken starten aan de kant van het dok tussen de ALDI en de Denderstraat. Voor het autoverkeer is er steeds één rijstrook in elke richting beschikbaar.

lees meer

Wegenwerken Noordersingel helemaal klaar

Sinds 1 juni 2017 zijn de wegenwerken op de Noordersingel tussen Schijnpoort en Turnhoutsebaan voltooid. Alle rijstroken zijn opnieuw beschikbaar voor het verkeer. Daarmee is de Noordersingel hier zo goed als klaar. In het najaar volgt enkel nog de verdere aanplanting van bomen en struiken.

lees meer

Proefsleuven Slachthuislaan op 9 en 10 maart 2017

Als voorbereiding op de nutswerken maakt de aannemer op donderdag 9 en vrijdag 10 maart 2017 een aantal proefsleuven in het huidige fiets- en voetpad aan de kant van het Lobroekdok. Deze kunnen lokaal hinder veroorzaken voor fietsers en voetgangers.

lees meer

Kruitkelder gevonden in oude stadsomwalling

Op de Noordersingel stootten arbeiders bij graafwerken in de zone tussen het waterzuiveringsstation en het voormalige containerpark, op restanten van de vroegere Brialmontomwalling. Het bleek om een wapen- en munitieopslagplaats te gaan.

lees meer

Hinder op kruispunt Schijnpoort

Afgelopen zomer was het kruispunt Schijnpoort volledig afgesloten voor werken. Sinds midden augustus kan je er terug in alle richtingen over. In de omgeving wordt echter nog volop gewerkt. Dit zorgt voor heel wat hinder. Vanaf midden november kan je terug vlot langs het kruispunt.

lees meer

Kruispunt Schijnpoort opnieuw open voor verkeer vanaf 16 augustus

Twee weken vroeger dan gepland wordt het kruispunt Schijnpoort opnieuw geopend voor het verkeer. De werken die er sinds 1 juli uitgevoerd werden, zijn gedeeltelijk afgerond. Onder het kruispunt zijn de nutsleidingen aangepast en verplaatst. Daarna werd gestart met de heraanleg van het kruispunt.

lees meer

Infoavond Minder Hinder rond Antwerpen op 9 juni in Schoten

Op 9 juni wordt een infoavond georganiseerd over de grote werken die de mobiliteit en bereikbaarheid van de gemeenten ten noordoosten van Antwerpen beïnvloeden. Slim Naar Antwerpen geeft samen met de bouwheren info over de bereikbaarheid van stad en regio, minder hinder maatregelen en de projecten.

lees meer

Noordersingel van 6 tot 8 juni afgesloten richting noorden

Van 6 tot 8 juni wordt de Noordersingel ter hoogte van de Turnhoutsebaan afgesloten voor het verkeer dat richting noorden rijdt door nutswerken. Het verkeer volgt de omleidingsroutes in Deurne en Borgerhout. Fietsers en voetgangers behouden een veilige doorgang langsheen de werf.

lees meer

Kruispunt Schijnpoort afgesloten tijdens zomermaanden

Tijdens de zomer wordt het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan afgesloten voor verkeer. Onder het kruispunt worden nutsleidingen verplaatst en aangepast, en ook de weg wordt heraangelegd. De werken zijn ter voorbereiding voor de bouw van de Oosterweelverbinding.

lees meer