slachthuislaan

Verloop van de werken

Werken in fases

De heraanleg van de Slachthuislaan wordt in verschillende fases uitgevoerd. Tijdens de werken blijft er steeds één rijstrook beschikbaar in elke rijrichting. De Kalverstraat blijft steeds bereikbaar, behalve tijdens de laatste fase wanneer het kruispunt heringericht wordt.  Voor fietsers en voetgangers wordt er steeds een veilige doorgang door de werf voorzien. Bedrijven en handelszaken zijn steeds bereikbaar tijdens de werken. Enkel tijdens de aanleg vlak voor de toegang kunnen bedrijven en handelszaken voor een korte periode moeilijk bereikbaar zijn. Volgens de huidige planning is het project klaar tegen de zomer van 2018.

Hier kan u de infobrief raadplegen over de start van de werken.

Fase 1 - 19 juni tot 6 juli 2017

Voor de start van het bouwverlof start de aannemer met de aanleg van de nieuwe pocketparking langs het Lobroekdok.  Hier is tijdens en ook na de werken parkeerplek voor 123 voertuigen.  Er wordt een nieuwe doorgang gemaakt ter hoogte van de ALDI om verkeer uit het noorden toegang te geven tot de kadeweg.

Ook legt de aannemer een fietspad aan langs tussen de kadeweg en het dok.  Zo kunnen fietsers tijdens de tweede fase veilig langs de werken.  Ten slotte wordt de ballenvanger langs het voetbalveldje iets verplaatst.

Fase 2 - 31 juli tot februair 2018

Begin augustus start de eigenlijke heraanleg van de Slachthuislaan. De werken starten aan de kant van het dok tussen de ALDI en de Denderstraat. Voor het autoverkeer is er steeds één rijstrook in elke richting beschikbaar.

Tijdens de werken kunnen fietsers langs het nieuwe fietspad de werf passeren. Voetgangers kiezen het voetpad aan de kant van de stad.

Het kruispunt met de Kalverstraat blijft open met een aparte afslagstrook voor het verkeer vanuit het zuiden

Fase 3 - 12 februari tot juni 2018

UPDATE: door het vriesweer is het asfalteren van het fietspad uitgesteld naar maandag 12 en dinsdag 13 februari.  Hierdoor starten de werken aan de kant van de stad pas op woensdag 14 februari 2018.

Op 12 februari start de heraanleg van de Slachthuislaan aan de kant van de stad, eveneens tussen de ALDI en de Denderstraat. Ook tijdens deze fase is er voor het autoverkeer steeds één rijstrook in elke richting beschikbaar.

Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers reeds gebruik maken van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad en voetpad aan de kant van het Lobroekdok.

Het kruispunt met de Kalverstraat blijft open voor het verkeer in beide richtingen. Op dit T-kruispunt zal elke arm om beurte groen krijgen.

Fase 4 - vanaf 11 juni

Tijdens de laatste fase wordt het kruispunt met de Kalverstraat heringericht.  Tijdens deze werken is de toerit naar de Kalverstraat afgesloten voor het autoverkeer.  Deze werken nemen twee weken in beslag.